AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ve Rum Yönetimi Başkanı Anastaiadis’e “kamuoyuna yönelik açıklamalarını sınırlandırma” çağrısı yaptı, “Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin  beklentilerine cevap verecek bir çözüm başarılmak zorunda” dedi.

Politis “A. Kiprianu: Açıklama Yapmayı Bırakın” başlıklı haberinde, Kiprianu’nun dün “Halk Dayanışma Ağı” ofisini ziyaretinde yaptığı konuşmada çözüm olması gerektiğini belirterek “Ama herhangi bir çözüm değil. Vatanımızı kurtarmak ve iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde yeniden birleştirmek için, uzlaşılan temel ilkelere haiz bir çözüm” ifadesini kullandı.

AKEL’in “Vatansever, sorumlu ve ciddi bir parti olarak prosedüre destek vermeyi sürdüreceğine işaret eden Kiprianu, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ve Rum Yönetimi Başkanı Anastaiadis’e “kamuoyuna yönelik açıklamalarını sınırlandırma” çağrısı yaptı. Kiprianu “bütün çabamızı anlaşmazlıkların ve farkların üzerine köprü kurmaya yoğunlaştıralım” dedi. 

MÜZAKERECİLER GÖRÜŞMELERİNİ TAMAMLADI

Bu arada Alithia ve diğer gazeteler Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum dengi Andreas Mavroyannis’in 2015’teki son görüşmelerini dün tamamladıklarını bildirdi.

Habere göre müzakerecilerin mülkiyet kriterlerini görüştüğü dünkü görüşmede Ocak ayındaki görüşmeler de 7, 14 ve 29 Ocak olarak netleştirildi.