Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde dün gerçekleştirilen toplantıda, KKTC’de yaşayan ve “mahsur” olarak nitelendirilen Kıbrıslı Rumlara tapu verilmemesi konusunun ele alındığı belirtildi.

Haravgi gazetesi Rum Meclisi Göçmenler Komitesi toplantısı sırasında, “Hükümetin “mahsurlara” evleri için tapu verilmesi konusunda siyasi iradeye sahip olmadığının” dile getirildiğini yazdı.

Habere göre İçişleri Bakanlığı temsilcisi Liveri yaptığı konuşmada, hükümetin, mevcut yasayı uyguladığının ve göçmenlik kimliği olmayan kişilere tapu verilmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Meclis Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma ise yaptığı konuşmada bu konunun hassas bir konu olduğunu ve bunun ilgili bakanın katılımıyla ele alınacağını ifade etti.

Toplantıda yer alan konut programlarından sorumlu Luiza Malai, bugüne kadar, evlerini kendi inşa edenler  için 2 bin 668, devlet tarafından yapılanlar için 8 bin 807 tapu verildiğini açıkladı.

Askıda olan bazı durumların da olduğunu belirten Malai, tapu alamayan diğer kişilerin durumuna da değinirken, evlerini kendi inşa eden 2 bin 403 kişiye ve devlet tarafından inşa edilen 878 kişiye de kira belgesi verildiğini belirtti.

Gazete, Kıbrıs Türk malı üzerine veya bir bölümü devlet arazisine inşa edilen evlere yönelik kira belgesi  verilmesi sürecinin gelişim halinde ve toplam 298 olduğunu yazdı.

Habere göre Rum milletvekilleri ayrıca yapı usulsüzlükleri nedeniyle tapu alamayanlarla ilgili düşüncelerini de dile getirdi.

Fileleftheros gazetesi, yapı usulsüzlüğü nedeniyle tapu alınamaması durumunun 90 olduğunu yazdı.