KKTC’de yaşayan ancak Rum Yönetimi tarafından  “mahsur” olarak nitelendirilen, Rumların sorunlarının, dün, masaya yatırıldığı belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin, dün gerçekleştirilen toplantısında, “mahsurlar” konusunun ele alındığını, ayrıca toplantıda Rum Başkanlığı’nın İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Haber göre Fotiu, Kuzey’de ikamet eden “mahsurlarla” ilgili konulara müdahil olan tüm ilgili bakanlıkların ve dairelerin, ilgili bir komitenin kurulması aracılığıyla, uzlaşma içerisinde olması niyetini ortaya koydu.

“Mahsurların” sorunlarının çözümlenmesi amacıyla üstlenmek istediği inisiyatiflere de değinen Fotiu,  yaşlılara yardım konusunda, devlet tarafından daha iyi destek sağlanması, evlerin ve binaların tamir edilmesiyle,  “mahsurların” yaşam kalitesinin iyileştirilmesi çabası içerisinde olduklarını belirtti.

Gazete, Kuzey’de Rumların yaşadığı köylerde muhtar olan Rumların ise, toplantı sırasında, karşılaştıkları sorunlar hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaptığını, Hukuk Dairesi temsilcisinin ise,  4’üncü Hükümetler Arası Başvuru çerçevesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “mahsurlara” yönelik verilen tazminat nedeniyle atılması gereken adımlar konusundan bahsettiğini yazdı.