Rum devlet hastanelerinin hastalara pahalı ilaçları vermediği, bu nedenle Rumların bu ilaçları, Güney’deki özel eczanelere göre çok daha ucuz olan KKTC’deki eczanelerden aldığı bildirildi.

Politis; “İşgal Bölgelerinden İlaçlara Dikkat” başlıklı haberinde, KKTC’deki eczanelerde satılan ilaçların Güney’dekilerle “aynı güvenlikte olmadığını” iddia etti.

Habere göre, Rum “Hastalar ve Dostları Dernekleri Federasyonu”  Başkanı Marios Kulumas, birçok kişinin KKTC’ye gelerek ilaç aldığını bildiklerini, bu kişilere sürekli olarak “Gitmeyin. Hastaların güvenliğiyle ilgili büyük bir sorun var, çünkü Avrupa Birliği veya Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güvenlik kuralları altında olmadığından aldıklarının gerçek ilaç mı, taklit mi olduğunu kimse bilmiyor” dediklerini anlattı.

Rum Polisi Basın Sözcüsü Andreas Angelidis de, Rum polisinin, diğer ilgili birimlerle işbirliği kapsamında, yasak tarım ilaçları ve diğer ilaçlar konusunda yapılmakta olan araştırmalara eşlik ettiğini, tarımsal ilaçlar konusunda Rum Tarım Bakanlığı, tıp ilaçları için de Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleriyle çalıştıklarını anlattı.