KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde dün okunan, Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti Programı’na ilişkin haberler, bugünkü bazı Rum gazetelerine de yer aldı.

Fileleftheros gazetesi “Ankara’da Yazılmış Program” başlığıyla ilk sayfadan yayımladığı haberinde, yeni hükümetin programını dün sunan KKTC’deki yeni hükümetin, Türkiye’yi ilgilendiren öncelikleri ortaya koyduğunu iddia etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “Kıbrıs sorununda anlaşma olsun veya olmasın Türkiye’nin var olmasının önde geldiğini söylediğini” yazan gazete, “Kıbrıs sorununun çözüm şekliyle ilgili yaklaşımın ise KKTC’nin anlaşmadan sonra da devam etmesi şeklinde olduğunu” öne sürdü.

Gazete, “Daha Fazla Türkiye’ye Sahip Program… Yeni Sahte Hükümetin Programı Dün Sunuldu… İki Devlet ve Garantiler Konusunda Israr- Toprak ve Mülkiyette Kısıtlı Değişiklikler” başlıklarıyla iç sayfadan yayımladığı haberinde ise, dün Meclis’te okunan hükümet programının tezlerinin “iki devlet mantığı ve Kıbrıs sorununda anlaşma olsun veya olmasın Türkiye’nin varlığının sonsuza kadar korunması hedefiyle aşılandığı” iddiasında bulundu.

Gazete, Başbakan Özgürgün’ün TC Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş’in “dikkatli bakışları altında”, 2016–2018 dönemi Türkiye-KKTC ekonomik protokolünün imzalanmasının öncelik teşkil ettiğini söylediğini de öne sürdü.

Politis ise “Vatandaşlıklar Konusunda Hiçbir Şey Yok… Ekonomik Protokolün Uygulanması ile Kıbrıs Sorunu UBP-DP Programında- Müzakereler Sürecini Destekleyecek, Ancak Kıbrıs Sorunundaki Sert Tezlerde Israr Ediyor- Öncelik Protokolün Öngördüğü Ekonomideki Değişiklikler ” başlıklı haberinde, dün Meclis’te yeni hükümetin programını okuyan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Kıbrıs sorunu ile Türkiye ile imzalanması gündemde olan ekonomik protokole odaklandığını yazdı.