Rum polisinin, “Kıbrıs Bankası”nda milyonlarca Euro’luk borcu bulunan (kırmızı kredi) 29 Rum milletvekilinin isminin bulunduğu listeyi kimin sızdırdığını bulmak için 3 aydır soruşturma yaptığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, yukarıdaki başlıkla aktardığı haberinde, Mart ayında basına sızan listeyle ilgili şu ana kadar hiçbir tartışma yapılmadığını ve Kurumlar Komitesi tarafından, bu kredilerin hangi koşullar altında ve hangi teminatlara dayanarak verildiği konusunda hiçbir denetime tabi tutulmadığını yazdı.

Haberde, ilgili listede yalnızca “Kıbrıs Bankası”ndan borç alan milletvekillerinin adının bulunduğu ve diğer bankalarla ilgili hiçbir veri bulunmadığı belirtildi.

KOOPERATİF BANKASI’NDA RÜŞVET KARŞILIĞI KREDİ SKANDALI

Gazete, bir diğer haberinde de, Limasol’daki “Ayia Fila” Kooperatif Bankası’nda, rüşvet karşılığı milyonlarca Euro’luk kredi verildiğinin ortaya çıktığını ve olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Haberde, rüşvet karşılığı kredi veren çetenin, mali sıkıntılar yaşayan veya psikolojik sorunu olan kişilerle temasa geçerek, para karşılığı kefil belgesi imzalattığı ve böylelikle, başka kişilere milyonlarca Euro’luk krediler vererek, bilmeden kefil giren kişileri mağdur ettiği belirtildi.