Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Kutsokumnis, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’a üye olabilmesi için önce yasalara uyması gerektiğini söyledi.

Alithia gazetesinin spor ekinde “Önce Kayıt” başlığıyla yer alan habere göre, KOP’taki son gelişmelerle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Kutsokumnis, KTFF’nin, yaklaşık 1 ay önce, KOP binasında düzenlenen toplantıda KOP’a üyelik için kararlılık belirttiğini; ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Kutsokumnis, KTFF’nin KOP’a üyelikten önce, ya “kar amacı gütmeyen kurum” olarak Şirketler Mukayyitliği’nde, ya da Dernekler ve Kulüpler Yasası uyarınca “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yetkili bakanlığında” kaydı olması gerektiğini söyledi.

Ne böyle bir belge, ne de KTFF’nin kayıtlı veya kurulduğu 1955 yılında tüzel kişiliğe sahip olan bir kurum olduğunu belirten herhangi bir belge ibraz ettiğini öne süren Kutsokumnis, KTFF’nin KOP’a üyeliği için önce, KOP’un tüm yönetmeliklerine uyması gerektiğini belirtti.

Kutsokumnis, ne yapılacağına dair son kararın KTFF’ye ait olduğunu ve gecikmenin, KOP’tan kaynaklanmadığını iddia etti.

Haber, Haravgi gazetesinin spor ekinde “KTFF’nin Üyeliği İçin Yasalar Var, Politis gazetesinin spor ekinde de “Bölünmüş Kişilik” başlığıyla aktarıldı.