Alithia gazetesinin spor ekinde, “KOP’a Katılım Başvurusu Bugün” başlığıyla yer alan habere göre, Associated Press haber ajansına açıklama yapan Kutsokumnis, “60 yıldır ayrıyız ve aşılması gereken ‘psikolojik engeller’ vardır. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’un çatısı altına girmesi, Kıbrıslı Türk oyuncuların ve kulüplerin menfaatine olacaktır” dedi.

Haberde, KTFF’nin bugün KOP’a katılım başvurusu yapacağı ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun başvurunun ardından basın toplantısı düzenleyeceği bilgisi de verildi.

Politis gazetesi ise “Tarihi Anlaşmaya Bir Adım Kala” başlığıyla aktardığı haberinde, bir Kıbrıs Türk örgütünün ilk defa, futbol konusunda “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası organlardaki yasal temsilcisini tanıyacağını” yazdı.

Haberde, katılım başvurusunun KOP Genel Kurulu tarafından kabul edilmesi halinde, Kıbrıs Türk futbolunun KOP’un yetkili organının denetimi altında icra edileceği ve Kıbrıslı Türk temsilcilerin KOP bünyesinde yer alacağı ifade edildi.

Gazete, bu aşamada Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk futbol takımları arasında maç yapılmasının söz konusu olmadığını; bunun ancak Kıbrıs sorununun çözülmesiyle gerçekleşebileceğini de yazdı.