Güney Kıbrıs’ın AB Daimi Temsilcisi Kornilios Korniliu, Fileleftheros gazetesine verdiği söyleşide, Türkiye’nin AB sürecinden ve Kıbrıs sorunundan da bahsetti.

Habere göre Korniliu, Türkiye’nin, AB karşısındaki yükümlülüklerine yerine getirmeden Güney Kıbrıs olarak tavırlarında değişiklik beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

AB’nin müzakereler sürecine yardımını nasıl değerlendirdiği şeklindeki bir soru üzerine Korniliu, gerek çözümün öngörülerinin Avrupa normlarıyla uyumuyla, gerekse çözümden sonra Avrupa normlarının benimsenmesine ilişkin Kıbrıs Türk toplumunun hazırlanmasıyla alakalı olarak Avrupa Komisyonu’nun, ilk kez, Kıbrıs sorununun çözüm sürecine özlü bir şekilde müdahil olduğunu söyledi.

AB’nin sonbaharda referandum öngörüp öngörmediği şeklindeki soruya karşılık olarak ise Korniliu, Avrupa Birliği’nde, ileriki aylarda Kıbrıs sorununun çözümü konusunda iyimser olan çok kişinin bulunduğunu ayrıca kısa zamanda referandumun olacağına ilişkin kötümser olanların da bulunduğunu ifade etti.