Alithia gazetesi, KEVE Başkanı Fidias Pilidis’in, Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaya dayanarak, KTTO Başkanı Fikri Toros ile KEVE Başkanı Fidias Pilidis’in, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları’nın davetlisi olarak Haziran ayı başında, Stockholm ve Helsinki’ye gideceğini yazdı.

Habere göre, KTTO Başkanı Fikri Toros ve KEVE Başkanı Fidias Pilidis, 1 Haziran’da İsveç’i, 2 Haziran’da ise Finlandiya’yı ziyaret edecek. Toros ve Pilidis, ziyaretlerinde üniversite ve düşünce kuruluşlarıyla temaslarda bulunacak.

Pilidis, bu ülkelerden, uzman oldukları konularda yardım talep edeceklerini ifade etti.  İki Ticaret Odası arasında var olan “Leading by example” programına da değinen Pilidis, iki odanın, tüm Lefkoşa’daki tarihi, dini ve diğer anıtlara gezi düzenleyecek “hop on-hop of” tipi bir otobüsün devreye sokulması konusundaki incelemeyi üstleneceğini de söyledi.

Pilidis, açıklamasında ayrıca Ledra Palace karşısındaki burç alanında “flee market” (bit pazarı) kurulmasının da düşünüldüğünü ifade etti.

Müzakerelere ilişkin bir soru üzerine Pilidis, müzakerelerin yeniden başlamasından cesaretlendiklerini ve iki liderin Kıbrıs sorununu çözmesini arzuladıklarını söyledi.