Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Kutsokumnis, İstanbul’da gerçekleştirilen Bölgesel Federasyonlar Toplantısı kapsamında yer aldığı dostluk maçında Türkiye bayraklı forma giydiği için Rumlardan gelen sert eleştiriler ve istifa et çağrıları üzerine “istifa etmiyorum” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Kıbrıs Rum Spor Örgütü (KOA) Kutsokumnis’in söz konusu eylemini ve alınabilecek önlemleri görüşmek üzere toplantı yapma kararı aldı. 

İSTİFA YOK

Alithia gazetesi, Kutsokumnis’in görevi gereği ziyaret ettiği Atina’da, Türkiye bayraklı forma giydiği için “başını isteyenlere” yanıt verdiğini yazdı.

Habere göre “İstifa etmiyorum” diyen Kutsokumnis, Yunan gazetecilerin ısrarlarına rağmen konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmadı.

KOA TOPLANIYOR

Fileleftheros gazetesi ise Kıbrıs Rum Spor Örgütü’nün (KOA), Kutsokumnis’in Türkiye bayraklı forma giyme eylemini görüşmek üzere Cuma günü toplantı yapacağını haber verdi.

İlgili mevzuata göre KOA’nın, federasyonların iç meselelerine müdahale edemeyeceğini kaydeden gazete, ancak KOA’nın, sportmence olmayan tavır sergileyen herhangi bir spor yetkilisine karşı alabileceği başka önlemlerin olduğunu yazdı.

Örneğin KOA’nın herhangi bir spor yetkilisinin sportmence davranmadığını saptaması durumunda bu kişiyi Spor Yüksek Yargı Komitesi’ne (ADEA) havale etme hakkının olduğunu aktaran gazete, bunun, KOA’nın alabileceği en katı önlem olduğu bilgisini verdi.

Gazete buna ek o olarak KOA’nın herhangi bir federasyonun spor çerçevesinde hareket etmediğini saptaması durumunda, ödeneklerin sınırlanması kararı alabileceğini de belirtti.

Habere göre Kutsokumnis’in durumu için KOA, KOP Başkanı’na, icraatlarının örgütün çizgileri ve Rum Dışişleri Bakanlığı’nın siyasi çerçevesi dışında olduğu uyarısında da bulunabilir.

TEPKİLER DÜN DE SÜRDÜ

Gazete bu arada siyasi partiler ve örgütlerin Kutsokumnis’in Türkiye bayraklı forma giymesi ve yaptığı açıklamaya tepkilerinin dün de sürdüğünü bildirdi.

Habere göre DİKO, Kutsokumnis’in özür dilemesi yönündeki ısrarını sürdürdü. DİKO, Kutsokumnis için istifa etmekten başka bir yolun olmadığına dair inancını da dile getirdi.

Vatandaşlar İttifakı’ndan Konstantinos Filapetru, KOP’a üye kulüpler ve diğer göçmen örgütlerinden, Kutsokumnis istifa etme nezaketini göstermediği için görevden alınması amacıyla olağanüstü genel kurul toplantısı yapılmasını istemesini beklediklerini belirtti.

Dayanışma Hareketi ise Kutsokumnis’in KOP Başkanlığı’nda kalmasının vatandaşlar için bir kışkırtma olduğunu iddia etti.