Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Londra ve ABD’nin Houston kentine gerçekleştirdiği üç günlük ziyaret sırasında, petrol şirketlerinin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki doğal gaz yatakları için çıkılan 3’üncü tur ruhsat ihalesine gösterdikleri ilgiden memnun olduğunu dile getirdiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum bakan, bu ilginin şirketlerin tekliflerini sunacakları son tarih olan 22 Temmuz’da ortaya çıkacağını da dile getirdi.

Gazeteye göre, dün Limasol’da gerçekleştirilen bir anma töreninde konuşan Lakkotripis, gerçekleştirdiği temaslardan memnuniyet duyduğunu ve bu temasların 22 Temmuz’a kadar süreceğini söyledi.

Lakkotripis, ihaleye çok sayıda şirketin ilgi gösterdiğini, ancak önemli olanın bu şirketlerden hangilerinin 22 Temmuz’da ihaleye çıkılan parsellerle ilgili teklif veya teklifler sunacağı olduğunu dile getirdi.

Bahse konu şirketlerin rakamının, geçmişteki ihale süreçlerine katılanlardan ne derece fazla olduğunun kendisine sorulması üzerine ise Rum bakan, bunun farklı bir süreç olduğunu çünkü bu kez üç parsel için ihaleye çıkıldığını ve 2’inci tur ruhsat ihalesinde ise 12 parsel için ihaleye çıkılmış olduğunu anımsattı.

Bunun haricinde, ortada zor bir dönemden geçmekte olan hidrokarbon sektörü konusunun bulunduğunu da dile getiren Lakkotripis, Mısır MEB’inde keşfedilen “Zohr” yatağının ortaya çıkardığı perspektife de değindi.

Bütün bunların kendilerini 22 Temmuz’la ilgili olarak ihtiyatlı iyimser yaptığını ifade eden Rum bakan, bu yüzden tekliflerin sunulmasını beklediklerini sözlerine ekledi.