Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Avrupa Birliği’nin, enerji güvenliğinin desteklenmesinde Doğu Akdeniz rezervlerinin oynayabileceği önemli rolden söz ettiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis’in Slovakya’nın başkenti Bratislava’da düzenlenen gayri resmi Enerji Bakanları toplantısında yaptığı konuşmaya yer verdiler.

Habere göre Lakkotripis, konuşmasında, tüm AB üyesi ülkelerin eşit olarak katılacağı ortak Avrupa enerji pazarının kurulması için üye ülkelerin, gerekli bağlantı alt yapılarını geliştirmesi gerekliliğini de vurguladı.

Yerli kaynakların değerlendirilmesi için de Avrupa’ya çağrıda bulunan Lakkotripis, stratejilerinin, AB’ye tedarik sağlamak için yeni bir doğal gaz koridorunun- Doğu Akdeniz’in-(EAST MED) geliştirilmesini de içerdiğini, bu gidişata yönelik Güney Kıbrıs’ın 3’üncü tur ihaleyi ileriye götürdüğünü belirtti. 

Gazete, Lakkotripis’in toplantı çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Enerji İlişkileri Koordinatörü Amos Hochstein ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdiğini, iki yetkilinin, Doğu Akdeniz bölgesi ve Güney Kıbrıs’taki son enerji gelişmelerini ele alma fırsatını bulduğunu yazdı.