Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Türk yetkililerin “Kıbrıs sorunu çözülmeden Rum Yönetimi’nin enerji programının, Türkiye’nin hak talep ettiği bölgelerde ilerleyemeyeceği” söylemine, üçüncü tur ruhsat ihalesine katılan şirketlerle yanıt verilmiş olduğunu savundu.

Politis gazetesine söyleşi veren Lakkotripis, Türkiye’nin bu söyleminin tekrar tekrar gündeme getirilmesine son verilmesi gerektiğini ve bu tartışmanın, yalnızca zarar verdiğini ileri sürdü.

Lakkotripis, tüm siyasi, mali ve teknik zorluklara rağmen, enerji planlarının ilerlediğini ve bu söylemlere, ihaleye katılan şirketlerle yanıt verilmiş olduğunu iddia etti.

Habere göre Lakkotripis, siyasi durumu enerji konularıyla bağdaştırmadıklarını da vurgularken, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik bölgesi” içerisinde “Afrodit parseli” olarak bilinen 12. Parselde ortalama 4,5 trilyon ayakküp doğalgaz bulunduğunu; ihaleye katılan şirketlerle daha büyük miktarlar bulunacağını ümit ettiklerini ve günün sonunda, “büyük resme” odaklanmaları gerektiğini söyledi.