Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Güney Kıbrıs’a yönelik yatırımların cezp etmesi için gerçekleştirilecek bir işadamları forumuna katılmak üzere Londra ve Paris’e gideceği bildirildi. Lakkotripis’in, bu ülkelerde, enerji şirketlerinden temsilcilerle de bir araya geleceği haber verildi.

Alithia gazetesi, yapılan resmi açıklamaya dayanarak, Lakkotripis’in, Rum Enerji Bakanlığı, Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ve Rum Yatırım Geliştirme Ajansı (CIPA) tarafından ortaklaşa düzenlenen bir işadamları heyetine başkanlık edeceğini kaydetti.

Lakkotripis’in bugün Londra’da Rum-İngiliz İşadamları Formu’na katılarak, katılımcılara Rum kesiminde yatırımlar ve işbirliklerine dair sunulan fırsatlarla ilgili bilgi vereceğini kaydeden gazete, Lakkotripis’in bugün akşam üzeri ise İngiliz BG Group şirketinin Stratejik Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile bir araya geleceğini ifade etti.

Haberde, İngiliz BG Group’un, Rum hükümetinin, Rum doğal gazının Mısır’a taşınması için ticari anlaşmalar yapılmasına ilişkin görüşmelerde bulunduğu şirketlerden biri olduğu da anımsatıldı.

BG Group’un Mısır’daki “Idku” terminalinin ana hissedarı olduğunu kaydeden gazete, şirket temsilcilerinin geçtiğimiz haftalarda görüşmelerde bulunmak için Rum kesiminde olduklarını kaydetti.

Gazete “edindiği bilgilerin” iki taraf arasındaki görüşmelerin ileri safhada olduğundan söz ettiğini ekledi.

Lakkotripis’in yarın ise Paris’e geçeceğini kaydeden gazete, Lakkotripis’in başkanlık edeceği işadamları heyetinin önümüzdeki Cuma günü Paris’te düzenlenecek Rum-Fransız işadamları forumuna katılacağını aktardı.

Gazete Lakkotripis’in Paris’teki çalışma ziyareti programının, Rum kesimine hidrokarbonlar konusunda danışmanlık yapan “Beicip” şirketinin Başkanı ve Genel Müdürü, bunun akabinde de Total şirketinin Araştırma ve Üretimden sorumlu başkanıyla yapacağı görüşmelerle tamamlanacağını ekledi.

Öte yandan haberde, Ekim 2014-Eylül 2015 dönemlerini kapsayan Rum Enerji Stratejisi Konseyi yıllık raporunun dün RAEK Başkanı da olan Enerji Stratejisi Konseyi Başkanı Andreas Pulikkas tarafından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e sunulduğu da ifade edildi.