Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Mısır’ın MEB’inde “Zohr” isimli bir doğal gaz yatağı tespit edilmesiyle alakalı gelişmelerin akabinde, Fransız Total şirketiyle görüşmelerin başladığını söylediği haber verildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, önümüzdeki Cuma günü Paris’te Fransız Total şirketinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Müdürüyle görüşeceğini dile getiren Lakkotripis, özellikle İtalyan ENI şirketi tarafından Mısır MEB’inde farklı tip bir morfolojide yapılan yeni keşif dolayısıyla açılan yeni perspektiflerin akabinde, yatırımcılar tarafından konuya daha büyük bir ilgi gösterildiğini söyledi.

Gazeteye göre, konuyla ilgili bir soruya yanıtında, “Zohr yatağının yapısının küçük bir derecede de olsa Kıbrıs MEB’ine uzandığına dair bazı belirtiler bulunduğunu” ifade eden Lakkotripis, Zohr yatağının Rum MEB’ine uzanıp uzanmadığı konusundaki bir soruya ise, ellerinde sondaj verileri olmamasından ötürü, daha çok çalışmaya gerek olduğunu belirtti.

Haravgi’nin haberine göre ise Lakkotripis, Rum Yatırım Geliştirme Ajansı’nın (CIPA) dün düzenlediği ve “Rum-Fransız İşadamları Derneği”, Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Jean Luc Florent, aynı zamanda Rum kesiminde faaliyet gösteren Fransız işadamlarının da katıldığı etkinliğin ardından açıklama yaptı.

Buna göre, önümüzdeki Cuma günü Paris’te Fransız Total şirketinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Müdürüyle yapacağı görüşmede, şirketin Rum MEB’iyle ilgili planlamalarının ele alınacağını söyleyen Lakkotripis, Fransız yatırımcıların ilgisinin enerji, turizm ve denizcilik alanlarına odaklandığını, aynı zamanda kumarhane ve teknoloji parkına da ilgi göstermelerinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Gazeteye göre etkinlikte konuşan Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Jean Luc Florent ise, önümüzdeki aylarda Fransa’dan Güney Kıbrıs’a yatırım yapacak olan çok daha fazla şirket olacağını söyledi.