Fileleftheros gazetesi Lakkotripis’in tek günlük çalışma ziyareti sırasında Ürdün Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Mohammed Hamed, Turizm Bakanı Nidal Mardi Al Qatamine ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Hatem Hafez Al Halawani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceğini yazdı.

Habere göre Lakkotripis Enerji Bakanı Hamed ile yapacağı görüşmede Güney Kıbrıs ile Ürdün arasında enerji alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunu ele alacak. Görüşmenin, ilgili Karşılıklı Anlayış Memorandumunun imzalanmasıyla tamamlanması bekleniyor.

Qatamine ve Halawani ile yapılacak görüşmelerde de iki ülke arasındaki turizm ve ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi yollarının tartışılacağını kaydeden gazete, Lakkotripis’in Amman Ticaret Odası’nın kendisi için düzenleyeceği etkinliğe de katılacağını aktardı.

Habere göre Lakkotripis, buradaki konuşmasında Güney Kıbrıs’taki yatırım ve müteşebbis işbirlikleri konusunda sunulan fırsatlar hakkında bilgiler verecek.

GÜNEY KIBRIS İLE YUNANİSTAN ARASINDA ENERJİ İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Makedonya-Trakya Bakanı Yorgos Orfanos’un Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında enerji sektöründeki işbirliğinin daha çok güçlendirilmesinin önemine dikkat çektiğini yazdı.

Habere göre bir fuar açılışı için Selanik’e giden Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçisi Kiriakos Kenevezos ile yaptığı görüşmede konuşan Orfanos, enerji ekseninin iki ülkenin kalkınma yolunda gösterdiği çabalarda belirleyici rol oynayacağı üzerinde durdu.

Orfanos, halkları için iyi bir gelecek istediklerini ve işbirliğiyle bunu kolayca yapabileceklerini de belirtti.

ÇEVRECİLER SONDAJ ÇALIŞMALARINA DESTEK VEREN ŞİRKET KONUSUNDA ENDİŞELİ

Öte yandan Simerini gazetesi, Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi’nin Halliburton şirketinin geçmişte karıştığı çevre felaketleriyle ilgili Yunan basınında çıkan bilgiler üzerine endişelerini dile getirdiğini aktardı.

Gazeteye göre bu şirketin Aradip sanayi bölgesinde Rum yetkili makamların müsamahasıyla yasadışı olarak, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içersinde gerçekleştirilen sondaj çalışmalarına destek amacıyla sanayi yerleşkeleri inşa ettiğini savunan Çevreciler, Rum Hükümetine “şirketin geçmişini bilip bilmediği”, “neden yasadışı inşaat çalışmalarına müsamaha gösterildiği” gibi sorular yöneltti.