Rum gazeteleri Lakkotripis’in açıklamasının yanı sıra, İsrail ile ABD şirketi Noble Energy’nin bulunduğu konsorsiyum arasında varılan anlaşmaya geniş bir şekilde yer verdi.

Haberi “İsrail ve Noble Anlaştı- Lakkotripis: İsrail’in Açıklaması Olumlu” şeklinde veren Alithia gazetesi, Lakktoripis’in açıklamasına yer verdi.

Habere göre, Lakkotripis, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Akdeniz’de çıkarılacak doğal gaz konusunda yaptıkları anlaşmayla ilgili açıklamasına atıfta bulunarak, bunu olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi.

Lakkotripis, Afrodit ve Leviathan yataklarının ayrı ayrı geliştirilecek olmasına karşın, bunların eş zamanlı geliştirilmesi olasılığının ise çok olumlu bir gelişme olacağına dikkat çekti.

Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki Afrodit yatağının geliştirilmesi planlarının hızlı bir şekilde ilerlemekte olduğunu belirten Lakkotripis, tartışmalı bir konunun bulunmadığını söyledi.

Lakkotirpis ayrıca Güney Kıbrıs ile İsrail Enerji Bakanları’nın Eylül ayı içerisinde önemli bir görüşmesinin olacağını belirtti.

Alithia gazetesi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, anlaşmayla ilgili açıklamasına ve anlaşmanın içeriğine de geniş bir şekilde yer verdi.

Fileleftheros gazetesi ilgili haberi “Afrodit-Leviathan’da Eş Zamanlı- Nobel Energy Tamar’daki Haklarını Azaltıyor-Delek Satıyor” başlığıyla aktardı.

Gazete, Tamar’da şu anda Noble Energy’nin haklarının yüzde 36 olduğunu; anlaşmayla birlikte bunun yüzde 25’e düşeceğini; Delek’in yan şirketi Drillingve Avner Oil Exploration aracılığıyla hakkını yüzde 31.25 satması gerektiğini yazdı.

Simerini gazetesi ise habere “İsrail’in Doğal Gaz Şirketleriyle Anlaşması-Noble ve Delek, İsrai Yataklarının Geliştirilmesinde Anlaşmaya Varılan Şirketler Arasında” başlığıyla geniş bir şekilde yer verdi.