Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi konusunda başarısız olunmasının Avrupa için büyük bir sorun olduğunu ifade eden Langen, Annan Planına da atıfta bulunarak “bunun Kıbrıslı Rumlar tarafından reddedilmesi konusunda ortada bir anlayış bulunduğunu, çünkü planın Türk askerlerinin adada kalmasını öngörmekte olduğunu” belirtti.

Konuşmasında, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının zamanı olduğunu dile getiren Langen, müzakerelerin sonuç vermesini umduğunu söyledi.

Gümrük Birliğine ve Türkiye’nin limanları ile havalimanlarını Rum kesimine açması konusundaki itirazına da değinen Langen, bu itirazın, AB’ye giden yolu samimiyet ve ciddiyetle takip etmeyi isteyen bir ülkenin muhafaza etmesi gereken mevzuatların ihlalini teşkil ettiğini savundu.

Bu noktada, kendi grubunun, mesele çözüme kavuşana kadar Türkiye ile olan müzakerelerin ertelenmesini talep edeceğini dile getiren Langen, çünkü Türkiye’nin üye bir devletin haklarına saygı göstermediğini iddia etti.

Mülteci krizi yaşanmakta olan bu dönem içerisinde, AB’nin güvenlik konularında da Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ifade eden Langen, “ancak eğer Türkiye gerçekten Avrupa’ya yönelik adımlar atmak istiyorsa, o halde Kıbrıs sorununu çözmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.