Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs Türk Semti İhmal Edilmiş… Piyale Paşa Çalışması Onlara Ulaşmıyor, Sakinler Belirsizlik Hissi İçerisinde” başlıklarıyla verdiği haberinde, Larnaka’daki Kıbrıs Türk semtindeki Kıbrıs Rum unsurlarının giderek kaybolmaya başladığını belirtti.

Geliştirilen Piyale Paşa caddesine çok yakın olsa da buralarda herhangi bir hareketlilik gözlemlenmediğini, Larnaka’nın diğer yerlerdeki gibi herhangi bir kalkındırma çalışmasının yapılmadığını aktaran gazete, bölgede kalan Kıbrıslı Rumların çoğunun yaşlılardan oluştuğunu  yazdı.

Ev kiralarının ucuz olmasından dolayı yabancı uyruklular ve AB vatandaşlarının buralarda kalmayı tercih ettiğini belirten gazete, bir de son yıllarda boşaltılan evlere Sosyal Hizmetler Dairesi’nin koruması altında olan ailelerin yerleştirildiğini kaydetti.

Gazete, Kıbrıslı Türklerin evlerini geri alma istekleri nedeniyle bazı Rumların da buraları terk etmek zorunda kaldığını savunan bazı Kıbrıslı Rumların, kendilerini buralarda geçici olarak gördüğü için evlerine olması gerektiği gibi bakım yapmadığını, çocuklarının ise evleri tamir edip buralarda kalmak yerine yaşamak için başka yerler aradığını belirtti.

Haberde bir manavın bölgede sakinlerinden bahsederek “Kıbrıslı Türk’ün mülküne yeniden sahip olduğunu her duyduklarında sıranın kendilerine ne zaman geleceğini soruyorlar” dediği de aktarıldı.