Larnakalı 80 yaşındaki bir Rum’un, “Pervolia” (Bahçalar) köyündeki çiftliklerinde tartıştığı 77 yaşındaki eşini EOKA döneminden kalma tabancasıyla vurarak öldürdüğü haber verildi.

Politis “Cinayet Revolveri EOKA’dan… 80 Yaşındaki İhtiyar Eş Katili” başlığıyla birinci sayfasından, fotoğrafla aktardığı haberinde, çiftin son yıllarda ekonomik sebeplerden sıkça kavga ettiğini ve bir süredir ayrı yaşadığını, cinayetin de dün sabah, 77 yaşındaki kadının bakıcısıyla birlikte yaşadığı, çifte ait çiftlikte gerçekleştiğini yazdı.

Gazete Yangos Katsaris’in (80) dün sabah arabasıyla çiftliğe giderek eşi Zoi (77) ile şiddetli kavga ettikten sonra revolverini (altı fişekli tabanca) çekip 4 el ateş ettiğini yazdı. Zoi’nin olay yerinde öldüğünü ve bakıcısının ihbarı üzerine olay yerine gelen polisin, Yangos’u tutukladığını belirtti.

Habere göre sorgusu sırasında revolverin 1955-59 EOKA döneminden beri tasarrufunda olduğunu söyleyen Yangos bugün mahkemeye çıkartılacak.

Pervolia (Bahçalar) cinayetinin Larnaka’da 36 saat içerisinde işlenen ikinci cinayet olduğunu hatırlatan gazete, Çikito lakaplı Yorgos Yeorgiu’nun da salı gecesi Pile’deki evi önünde öldürüldüğünü hatırlattı.

Alithia, Yangos Katsaris’in eşini öldürdükten sonra söylediği ilk sözleri “Öldürmek İstedim. Öyle İstedim, Öyle Yaptım” ifadelerini başlığa çekti. 
Haravgi haberi “Sözlü Kavgada Karısını Öldürdü… Larnaka’da 36 Saat İçerisinde İkinci Cinayet” başlığıyla aktardı.

“ÇİKİTO” ASKERİ TÜFEKLE VURULDU

Gazete “Çikito Cinayeti Askeri Tüfekle” başlıklı haberinde ise Pile’deki Çikito cinayetinin ise Kalaşnikof tipi silahla işlenmiş olabileceğini yazdı.

Polisin olay yerinde bulduğu mermi kovanının 7.62 kalibrelik olduğunu, bu merminin G-3 veya Kalaşnikof tipi askeri tüfeklerde kullanıldığını belirten gazete, sorgu memurlarının, cinayette G-3 kullanılmış olması ihtimalini elediklerini ve Kalaşnikof kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde durdurduklarını, kesin sonucun balistik incelemede ortaya çıkacağını yazdı.

Filelefheros haberi “80 Yaşındaki Rum Eşine 5 El Ateş Etti… Ayrı Yaşıyor ve Birçok Konuda Sıklıkla Kavga Ediyorlardı… Olay Yerinde Kaldı ve Polise Teslim oldu” başlıklarıyla yayımladı.