Alithia gazetesi “Lavrov’un Kıbrıs Ziyareti Dönüm Noktası” başlıklı haberinde, Lavrov’un Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmesi beklenen ziyaretiyle bu yılın iyi bir şekilde sonlanmasının düşünüldüğünü, aynı zamanda bu ziyaretin iki ülke ilişkilerinin gidişatında dönüm noktası teşkil edebileceğini kaydetti.

Gazeteye göre Lavrov mektubunda, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” bağımsızlığının hemen akabinde kurulan dostane ilişkilerin, son yıllarda bir dinamik kazandığını ve bunun iki ülke halkının yararına olacak şekilde çeşitli alanlarda gelişmeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Gazeteye göre Kasulidis ise mektubunda, Rusya Federasyonu’nun, Rum Yönetimi’nin ileri sürülen istila ve işgalin etkilerinden kurtulma, aynı zamanda ülkenin yeniden birleşmesi konusundaki mücadelesine verdiği desteğin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Gazeteye göre Kasulidis, Lavrov’un Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmesi beklenen ziyaretiyle bu yılın iyi bir şekilde sonlanmasının düşünüldüğü, aynı zamanda bunun iki ülke ilişkilerinin gidişatında dönüm noktası teşkil edebileceğine dair inancını da dile getirdi.