Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) Ledra Palace sınır kapısı yakınlarındaki Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi arkasında bulunan kampının, bölgeye mahkemeye ait yeni salonlar inşa edilecek olmasından dolayı, aynı bölgede başka bir yere taşınacağı haber verildi.

İnşa çalışmalarının başlamasından önce, Rum Eski Eserler Dairesi’nin bölgede eski eser olup olmadığını tespit etmek amacıyla burada kazı yapacağını yazan Fileleftheros gazetesi, araştırmaların ve elde edilecek bulguların akabinde, mahkemeye ait mevcut binaların uzantısı olacak olan binaların inşasına başlanacağını belirtti.

Politis gazetesi ise haberinde, UNFICYP kampının, Lefkoşa Kaza Mahkemesi binalarıyla komşu olduğu yerden taşınmasıyla ilgili ihalenin “A&A Apostolidis” isimli şirkete verilerek sözleşmenin dün imzalandığını ve bahse konu yere yeni mahkeme salonları inşa edilmesinin planladığını yazdı.

UNFICYP’e ait yeni yerleşkenin başka bir bölgeye inşa edilmeyeceğini, yalnızca Ledra Palace’ın biraz daha yakınına taşınacağını kaydeden gazete, UNFICYP’e ev sahipliği yapacak olan yeni binaların inşasının Nisan ayı sonunda başlayıp, 24 haftada tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Gazeteye göre, Rum Adalet Bakanı İonas Nikolau ise açıklamasında, Rum Eski Eserler Dairesine göre, bölgede antik eserler bulunduğunu, bundan dolayı da UNFICYP oradan taşınır taşınmaz kazıların başlayacağını söyledi.

Nikolau, bölgede kayda değer bir şey bulunması durumunda, o zaman bunun yeni mahkeme planlamasına dahil edilmesine çalışılacağını sözlerine ekledi.