Lefke ve Derinya barikatlarının “açılmaya doğru gittiği” ileri sürüldü.

Simerini gazetesi “Lefke ve Derinya Açılıyor-İki Barikat Açılmaya Doğru Gidiyor” başlıklı haberinde, “Sigma” kanalının bilgilerine atıfta bulunarak, ilgili bakanlıkların konuya ilişkin planlamaları tamamladığını ve son ayrıntıların da karara bağlandığını yazdı.

Haberde, Lefke kapısına ilişkin planlamanın, Lefkoşa-Kalopanayoti mevcut yolunu Lefke’ye bağlayan 3 km uzunluğundaki eski yolla alakalı olduğu belirtildi.

Habere göre, çalışmalar çerçevesinde yolun iki şeritli yol haline getirilmesi planlanıyor. Çalışmalar, kontrol noktasına ilişkin binaları da kapsıyor.

Derinya’da geliştirilmesi öngörülen yolun uzunluğunun 2 bin 750 metre olduğunu yazan gazete, nu yolun, 2 metrelik güvenlik şeridiyle birlikte 7 metre genişliğinde olacağını kaydetti.

GEÇİTKALEDE’DEKİ ARHANGELOS MİHAİL KİLİSESİ RESTORE EDİLECEK

Öte yandan Politis gazetesi, UNDP’nin açıklamasına dayanarak, “Lefkoniko”daki (Geçitkale) Arhangelos Mihail Kilisesi’nin restore çalışmalarının kısa zaman içerisinde başlayacağını belirtti.

Gazete, yine bu açıklamaya dayanarak, çalışmaların 8 ay sürmesinin ve maliyetinin ise 390 bin Euro olmasının beklendiğini yazdı.