Lefkoşa’nın Rum kesiminde nisan ayı sonunda gerçekleştirilen Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır zirvesinde ortaya çıkan “Lefkoşa Deklarasyonu” konusunda BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a bir mektup gönderildiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ın BM Daimi Temsilcisi Nikos Emiliyu, Yunanistan’ın BM Daimi Temsilcisi Katerina Bura ve Mısır’ın BM Daimi Temcilcisi Abdellarif Aboulatta’nın, BM Genel Sekreteri Ban’a gönderdikleri ortak mektupla kendisini “Lefkoşa Deklarasyonu” konusunda bilgilendirdiklerini yazdı.

Gazete, BM Genel Sekreteri Ban’ın, gerek Lefkoşa Rum kesiminin ev sahipliği yaptığı üçlü zirvenin gerçekleştirilmesi, gerek de ortak deklarasyonun içeriği konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban’a gönderilen bu mektupla, üç hükümetin birçok gidişata yönelik mesaj göndermeyi amaçladığını yazan gazete, mektupla birlikte, bu işbirliğinin ve ortak deklarasyonun sahip olduğu siyasi önemin yüceltildiğini ve vurgulandığını belirtti.

Gazete, buna paralel olarak, bu mektupla, işbirliğinin geçici değil uzun soluklu ve üç ülke için stratejik öneme sahip olduğu mesajının verilmek istendiğini de ekledi.