Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bugün, ayrı ayrı, TV kanalları aracılığıyla halklarına gelişmelerle ilgili bilgi verecek.

Alithia “Başkan Toprak’la İlgili Mesaj Verecek… Devamında, Akıncı’nın TV Kanalları Aracılığıyla Basın Toplantısı” başlıklı haberinde Anastasiadis’in bu akşam 18.00-21.15 saatleri arasında yapılacak canlı yayında İsviçre görüşmelerine dair mesajlar vermesinin beklendiğini yazdı.

Gazeteye göre Anastasiadis’in, “Mont Pelerin’de yapılacak müzakere Toprak konusunda özlü olmalıdır” mesajını vermesi ve “Daha yapılacak çok iş olduğu, İsviçre’den olumlu bir sonuç çıksa bile bu, yolun sonu olmayacak. Yapılması gereken şeyler var ancak İsviçre, prosedürün bundan sonrasına dair çok önemli ve etkin bir adım olacak” vurgusunu yapması bekleniyor.

Anastasiadis’in bugüne kadar uzlaşılanlara ve her birinin ayrı ayrı önemine işaret etmesi de bekleniyor.

Gazete Anastasiadis’in basın toplantısına dünya çapında yayın yapan kanalları, Kıbrıslı Türk gazeteciler ve yabancı medya muhabirleri tarafından izlenebileceğini, eşzamanlı Türkçe ve İngilizce çeviri yapılacağını, basın mensuplarının Rum Başkanlık Sarayı’nda oluşturulacak özel alana 17.30-18.00 saatler arasında alınacağını yazdı.

Gazete Cumhurbaşkanı Akıcı’nın da, bu akşam KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda, KKTC’nin 7 TV kanalından yayınlanacak “basın toplantısı” düzenleyeceğini okurlarına aktardı.