Fileleftheros ve diğer gazeteler, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugünkü görüşmede “nerdeyse kapandı gözüyle bakılan” ekonomi ve AB başlıklarını ele alacaklarını yazdılar.

Gazete, liderlerin yarınki görüşmede ise garantiler ve toprak konularına geri dönmelerinin beklendiğini belirtirken, ekonomi başlığında “Euro’nun çözümün ilk gününden ortak para birimi olması, tek Merkez Bankası’nın bulunması, dolaylı vergilerin merkez ve doğrudan vergilerin oluşturucu devletçiklerin bütçesine eklenmesi” konularında uzlaşıldığını iddia etti.

Uluslar arası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası uzmanlarının Kıbrıs’ın çözüm sonrası ekonomisine ilişkin ayrı ayrı raporlar hazırlamakta olduklarını da belirten gazete, bu kurumların teknokratlarının KKTC’den veri toplamakta zorlandıkları iddiasında bulundu.

Gazete, AB başlığında da uzlaşılara bakıldığında başlığın neredeyse kapanmakta olduğunun görüldüğünü ve Kıbrıslı Türklerin AB’ye uyumunun sağlanması faaliyetlerinin hali hazırda başladığını öne sürdü.

Politis gazetesi ise konuya ilişkin haberini, “Toprak ve Garantileri Sona Bırakıyorlar – Bugün Ekonomi ve AB Konuları Görüşülecek” başlıkları altında yansıttı.