Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in CNN Türk kanalına verdikleri röportajlar Rum basınında bugün geniş yer buldu.

Politis gazetesi, “Türkiye Nerede? Başkan Çabaların Etkin Biçimde Desteklenmesini İstedi” başlıkları altında verdiği haberinde, Akıncı ve Anastasiadis’in CNN Türk kanalına verdikleri röportajlara geniş yer verdi.

Gazeteye göre, Anastasiadis, röportajında, Kıbrıs sorununun çözülebilmesi için Türkiye’nin ektin desteğinin şart olduğu mesajını verdiğini belirtirken; Aklıncı ise Kıbrıs Türk tarafının hedefini siyasi eşitlik, Kıbrıs Rum tarafının ise garantiler ve mümkün olan en büyük düzeyde toprak idaresi olduğunu söyledi.

Fileleftheros gazetesi ise konuya ilişkin haberini, “Çözüm Yüzünden Kimse Acı Çekmeyecek” başlığı altında verirken, diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Simerini, “Tazminatlar ‘Engel’ – Anastasiadis ve Akıncı Kıbrıs Sorununun Çözümü İçin Euro Arıyor”; Alithia, “İlkbahara Kadar Çözümü İhtimal Dışı Bırakmıyorlar”;  Haravgi: “Başkan İlkbaharda Çözümü Olası Görüyor”.