Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, “daha değerlendirilecek bir çözüm anlaşması dahi yokken, her şeye kolaylıkla evet demekle” suçladığı Kıbrıs Rum Sanayi ve Ticaret Odası (KEVE) Başkanına “Rum halkını çözümü kabul etmeye hazırlamak için hararetle çalışma” eleştirisinde bulundu.

Fileleftheros, “Lillikas’tan KEVE Başkanı’na Sert Dil... Vatandaşlar İttifakı Başkanı ‘Çıkar İdeolojisinden Söz Etti” başlıklı haberinde, Lillikas’ın Barış Harekâtı’nın yıldönümü vesilesiyle düzenlenen bir “kınama” etkinliğinde dile getirdiği eleştirileri yazdı.

Habere göre, Kıbrıs sorununun toplumlararası anlaşmazlık olduğu şeklindeki Türk tezinin Rum tarafının rızasıyla yerleşmekte olduğu görüşünü de ortaya koyan Lillikas, Rum Ticaret ve Sanayi Odası KEVE başkanını, “Amerika Büyükelçisi’nin ‘çözüm kalkınma getirecek’ sloganıyla” Rumları ikna etmek için yoğun çaba harcamakla suçladı.

KEVE’nin, tamamen menfaat ideolojisiyle hareket ettiğini kaydeden Lillikas, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin tasfiye edilip edilmeyeceği ya da bütün insan haklarının ihdas edilip edilmeyeceğiyle ilgilenilmediğini; tek ilgilenilen şeyin ticari ve ekonomik alışverişler olduğu görüşünü ortaya koydu.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla birlikte yaptığı konuşmada söylediklerini de eleştiren Lillikas, “Kıbrıs ekonomisi konularını en azından okumamış görünüyor” eleştirisinde bulundu.