ürkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın “Türkiye Kıbrıs sorununda her zaman yapıcıydı ve yapıcı olmaya devam edecek” açıklamasına bazı Rum siyasi partilerinden tepki geldi.

Politis’in “Her Zaman Yapıcı!.. Türk Başbakanın Açıklamasına Tepkiler” başlıklı haberinde Yıldırım’ın “Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki tek şartı, eşit, adil, iki toplumlu devlet” sözüne de yer verdi ve tepkileri aktardı.

Habere göre, Vatandaşlar İttifakı, “Yıldırım’ın eşit devlet ifadesi işgal altındaki bölgelerimizin aşamalı ve sistemli olarak Türkiye’ye entegre edilmesi, adalet de zalimin mazlumla eşitlenmesi anlamına gelir. Türkiye Kıbrıs sorununda gerçekten yapıcı olmak istiyorsa BM kararlarına artık saygı göstersin.

Maraş’ı yasal sakinlerine iade etsin. İşgal askerlerini ve yerleşiklerini çeksin” iddiasında bulundu.

Ekologlar, “Yıldırım, Türkiye’nin bugün içerisinde bulunulan durumdaki sorumluluğunu,  ülkesinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin topraklarını istila ve işgal ettiğini unutuyor. Türkiye ve Sayın Yıldırım, ülkemizin bugün halen ödemekte olduğu suç faaliyetlerinin sorumluluğunu almalıdır”  iddiasını ortaya attı.