Rum polisi dün gerçekleştirdiği operasyonda Limasol limanı yakınlarındaki bir konteynerde 156 kilo kokain türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler manşetlerinden geniş yer verdikleri haberlerinde, Rum polisinin dün düzenlediği bir operasyonda Limasol limanı yakınlarında bulunan bir konteynerde 156 kilo kokain türü uyuşturucu madde ele geçirdiğini, bu miktarın bugüne kadar Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen en yüksek miktar olduğunu yazdılar.

Gazete, Rum polisinin İnterpol’den aldığı bilgi üzerine bölgeyi bir süredir izlediğini ve uyuşturucunun konteynerler içerisinde bulunan iki adet jeneratörün yakıt depolarında 142 adet naylon poşete sarılı şekilde bulunduğunu aktardı.

İçerisinde uyuşturucuların bulunduğu konteynerin Şili’den Güney Kıbrıs’a gittiğini, arada Hollanda ile Almanya’da durakladığını vurgulayan gazete Limasol limanının son durak olmadığını, yükün başka bir AB ülkesine gideceğini belirtti.

piyasa_degeri12_milyon_dolar_h43489.jpg

Gazete, konteynerde bulunan jeneratörlerin alıcısı olarak görünen kişilerin gerçek kişiler mi yoksa sahte isimler mi olduklarının araştırıldığını belirtirken, incelemelerin İnterpol’le işbirliği içerisinde sürdürüldüğünü vurguladı.

Gazeteler, ele geçirilen uyuşturucunun mali değerinin 15 milyon dolardan fazla olduğunu da belirttiler.