Rum Polisi Narkotik Şube (İKAN) ekibinin, Limasol’da dün düzenlediği operasyonda, 30 yaşındaki bir Rum’un tasarrufunda toplam 33 kilo hintkeneviri ile 1,5 kilo kokain tespit ettiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, düzenlenen operasyonda önce 30 yaşındaki şahsın kullandığı aracın önünün kesildiğini ve araçta arama yapıldığını; yapılan aramada araç içerisinde 1,5 kilo kokain bulunduğunu, akabinde de şahsın evinde ve ailesine ait terk edilmiş çiftlikte yapılan aramalarda, toplam miktarı 33 kiloya ulaşan hintkeneviri ele geçirildiğini yazdı.

Haberde, şahsın gözaltına alındığı ve sorgusunun devam ettiği, uyuşturucunun da incelenmek üzere laboratuara gönderildiği belirtildi.

80 BİN EURO’LUK SOYGUN

Öte yandan Politis gazetesi de, ön ödemeli telefon kartı (kontörlü kart) satan bir şirkette çalışan memurun aracının, silahlı soyguncular tarafından soyulduğunu yazdı.

Gazete, Polemidya’da dün meydana gelen olayda, silahlı soyguncuların, memurun kullandığı aracı takip ettiklerini ve araç durduğu anda, silah tehdidiyle memura, aracın arka kısmında bulunan kasanın anahtarlarını vermesini istediklerini; akabinde de kasada bulunan yaklaşık 80 bin Euro’yu alarak kaçtıklarını kaydetti.

Habere göre olayla ilgili soruşturma sürüyor.