Lübnan Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Samir Moqbel’in, dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile bir araya geldiği ve adadaki temaslarını tamamladığı haber verildi.

Omiru ile Moqbel’in, iki ülke arasında bütün aşamalardaki ilişkilerin daha da güçlenmesine dair istek belirttiklerini yazan Fileleftheros gazetesi, yapılan resmi açıklamaya dayanarak, Omiru’nun görüşmede, iki ülke arasındaki çok iyi ilişkilere atıfta bulunduğunu, aynı zamanda iki ülkenin geniş bölgedeki istikrar ve barışın ileriye götürülmesine dair işbirliğinin önemine işaret ettiğini ekledi.

Alithia ise haberinde, Omiru’yu ziyaretinde Lübnanlı yetkiliye Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in de eşlik ettiğini, bunun öncesinde iki yetkilinin RMMO özel kuvvetler kampını ziyaret ettiğini kaydetti.

Lübnanlı yetkilinin, Lübnan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Youssef Sadaka’nın konutunda, onuruna verdiği yemeğe katıldığını da kaydeden gazete, Lübnan Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Samir Moqbel ve beraberindeki heyetin, dün akşam adadan ayrıldığını ekledi.

RUM-LÜBNAN İŞADAMLARI FORUMU

Alithia gazetesinde yer alan başka bir haberde ise, 19–21 Şubat tarihleri arasında Limasol’da Rum-Lübnan işadamları forumu gerçekleştirileceğini ve forumun açılışının Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis tarafından yapılacağı belirtildi.

Forumun amacının, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin büyümesi ve güçlenmesi olduğunu yazan gazete, forumun KEVE (Rum Ticaret ve Sanayi Odası) ile Lübnan Ticaret Odasının da katkısıyla, Rum-Lübnan İşadamları Derneği tarafından düzenleneceğini ve Lübnan’dan hali hazırda 150 kişinin foruma katılmak için kaydolduğunu belirtti.