Güney Kıbrıs’ta,  Rum polisinin talebiyle bir ilke imza atılarak, genellikle ailesinden uzaklaştırılacak çocuklar için uygulanan “ex parte” (tek taraflı) mahkeme emri uygulaması bu kez bir köpek için işletildi.

Fileleftheros “Köpek Lehine Mahkeme Kararı... Kıbrıs Mahkemesi Tarafından İlk Kez Veriliyor” başlıklı haberinde polisin, uzun süre yurtdışında kalan sahibi tarafından ihmal edilen bir köpeğin refahı için alıkonulması maksadıyla tek taraflı mahkeme emri aldığını yazdı.

Habere göre Limasol’da 2 Şubat’ta cereyan eden olayda, Amerikan Stafford Terriyer cinsi köpeğin açlıktan kendi pisini yediği şikâyeti üzerine durumu yerinde denetleyen polis, köpeğin refahı için mahkemeye, tek yanlı uzaklaştırma emri başvurusunda bulundu. Limasol Mahkemesi de ilk kez karşılaştığı bu talep doğrultusunda karar verdi.

Mahkeme emriyle sahibinden alınarak veteriner dairesi korumasına verilen köpeğin sahibi tarafından geri istendiğini, hatta bunun için yargıya başvurmak niyetinde olduğunu belirten gazete polisin de köpeğin bakımında ihmalkar olduğu gerekçesiyle sahibi aleyhine, hayvan refahı yasası tahtında işlem başlatmaya hazırlandığını yazdı.