Larnaka’daki Mckenzie (Makenzi) sahilinin idaresinin, 1 Ocak 2017 itibarıyla Rum İçişleri Bakanlığına geri verileceği haber verildi.

Bu kararın Kıbrıs Türk Mallarının Vasisi olan Sokratis Hasikos’a ait olduğunu yazan Haravgi gazetesi, Hasikos’un, sahilin Larnaka Belediyesi tarafından idare edilmesinden vazgeçilmesini istediğini ve belediyenin bu hususta yazılı olarak bilgilendirildiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Mallarının İdaresinden sorumlu birimin Müdür Yardımcısı’nın, Belediyeye mektup göndererek, Belediyeyi, Makenzi’deki eğlence tesislerinin üzerinde bulunduğu Kıbrıs Türk arazisinin bir kısmının kira sözleşmesinin 31 Aralık 2016’de sona ereceği konusunda bilgilendirdiğini belirten gazete, bundan ötürü Kıbrıs Türk Malları Vasisinin, 1 0cak 2017 tarihinden itibaren hak sahibi göçmenlerle yeni kira sözleşmeleri imzalamaya başlayacağını belirtti.

Kira sözleşmesinin, imzalanmasından dört yıl sonra sona ereceğini yazan gazete, kira sözleşmesinin 4 Aralık 2012 tarihinde imzalandığını ve tek taraflı olarak sonlandırılması hakkıyla birlikte, bunun başlangıçta üç yıl geçerliliği olduğunu kaydetti.

Hasikos’un ise tek taraflı sonlandırma hakkını şu an kullanmakta olduğunu yazan gazete, 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren başlangıçtaki sözleşmenin otomatik bir yıl daha yenilendiğini anımsattı.

Kıbrıs Türk Malları Vasisinin, yeni sözleşmeler imzalanması için ortaya şartlar koyduğunu ve eğlence tesislerinin sahiplerini, 31 Aralık tarihine kadar gerekli bütün izinleri almaya çağırdığını da yazan gazete, Mckenzi sahilinin geri kazanılmasının, Hasikos’ın 2015 yılının Aralık ayından bu yana Belediyeye yaptığı uyarının hayata geçirilmesini teşkil ettiğine de işaret etti.

Gazete Hasikos’un o tarihten bu yana Belediyeyi, sahildeki eğlence tesislerinin yasadışı eklemeler ve değişikliklerle genişletilmesi, aynı zamanda bölgedeki kamu alanlarının inşaatlar, sandalye ve masalarla işgal edilmesinden ötürü meydana gelen yasa dışılıklar gerekçesiyle uyarmakta olduğun ekledi.