Malta Meclis Başkanı Anglu Farrugia, Malta’nın, dayanışmayla birlikte Güney Kıbrıs’ın yanında olduğunu belirtti.

Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Malta Meclis Başkanı Anglu Farrugia’nın, darbe ve Barış Harekatı’nın kınanması amacıyla dün Rum Meclisi’nde gerçekleştirilen özel oturumda bir konuşma yaptığını yazdı.

Habere göre Malta Meclis Başkanı Farrugia, “binlerce kişinin hayatını kaybettiği, insanların mülklerinden mahrum edildiği, 41 yıl önce ülkeyi sarsan bu trajedinin ardından, Malta’nın dayanışma ile birlikte Kıbrıs’ın yanında durduğunu” ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi’nin geçtiğimiz Ocak ayında onayladığı kararı anımsatan Farrugia, bu kararda, BM himayesindeki müzakereler sırasında temel konularda görüş birliklerinin sağlanması için her türlü çabanın sarf edilmesi ve güven yaratıcı önlemlerin hayata geçirilmesi için iki lidere çağrıda bulunulduğunu ifade etti.

Daha ileri bir gecikme olmaksızın adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için müzakerelerde ilerleme beklediklerini ifade eden Farrugia, ülkesinin, AB ve Akdeniz ailesinin bir üyesi olarak destek ve dayanışmayla birlikte her zaman Güney Kıbrıs’ın yanında olacaklarını belirtti.

Darbe konusunda ise Farrugia, 41 yıl önce bu günün, bir utanç günü olduğunu, bununla birlikte gerçek demokrasiye inanan herkesin ve tüm Kıbrıslıların, gelecek nesillerde bunun tekrarlanmayacağı sözü vermesi gerektiğini ifade etti.