Politis haberi “Gizli Toplantı DİKO’yu Rahatsız Etti... Mavroyannis’in Bir Kısım DİKO Yetkililerini Bilgilendirmeye Çağırması Soru İşareti Yarattı” başlığıyla manşete çekti.

Habere göre, Mavroyannis geçen Çarşamba günü DİKO eski Başkanı Karoyan’ın siyasi ofisinde gerçekleşen görüşmeye özellikle DİKO parti içi muhalefet kanadı yetkililerini çağırdı. Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapılan toplantıda Karoyan başkanlığında yeni parti kurulması perspektifiyle ilgili görüş alış verişinde de bulunuldu.

Edindiği bilgilere dayanarak, Mavroyannis’in, Karoyan’ın yeni parti kurma projesini şimdilik durdurduğunu yazan gazete, “iç muhalefetin, partinin kontrolünü ele geçirme ana hedefiyle, önümüzdeki genel seçimlerde DİKO meclis grubunun kontrolünü almak için DİKO içerisinde Marios Karoyan başkanlığında bir platform olarak işlemesinin şu anki konjonktürde zemin kazanıyor göründüğünü” yazdı.

DİKO içerisindeki muhalif kanadın önde gelen isimlerinin katıldığı Çarşamba günkü toplantıda, gelecek dönemde atılacak adımlarla ilgili yol haritası belirlenmesi için yeni bir randevu gününün de belirlendiği kaydedildi.

Habere göre, Mavroyannis, toplantının gizli olmadığını, DİKO liderliğinin bilgisinde olduğunu söylese de Nikolas Papadopulos cephesi bunu kesin bir dille yalanlıyor. Mavroyannis’in belirli kişileri davet etmesi etik bulunmuyor.

Papadopulos’un çevresi, bu toplantının Karoyan’ın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e ve Kıbrıs sorunundaki politikasına koltuk değneği olduğunu doğruladığı görüşünde. Karoyan’ın, Kıbrıs sorunuyla ilgili toplantı hakkında DİKO camiasına izahat vermek zorunda olduğuna işaret ediliyor.

Gazete, Rum Müzakerecinin, gizlilik ilkesine riayet edileceği şartıyla halen EDEK organlarına da Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgi verdiğini de haberine ekledi.