Larnaka’nın McKenzy bölgesinde bulunan ve üzerinde “McKenzy binasının” yer aldığı arazinin Kıbrıslı Türk sahipleri hakkında, söz konusu arazinin ortağı olduğunu belirten bir başka Kıbrıslı Türk’ün açtığı dava sonucunda tutuklama kararı çıktı.

Politis gazetesi, söz konusu arazinin 1974 öncesinde Fikret ve Refet Ali Rıza kardeşlere ait olduğunu, her iki kardeşin de vefatı sonrasında Fikret Ali Rıza’nın tek oğlu olan Raymond Rıza’nın arazinin yarısının kendisine ait olduğuna dair Rum Yönetimi aleyhine açtığı davayı Ocak ayında kazandığını hatırlattı.

Ardından Raymond Rıza’nın, söz konusu arazinin diğer yarısına sahip olan amcasının evlendiğini gizleyerek, amcasının diğer varisleriyle birlikte, arazinin diğer yarısını da almak için dava açtığını belirten gazete, ancak daha sonra Refet Ali Rıza’nın kendisinden yaşça küçük Eda Mehter’le evlendiğinin ve arazinin söz konusu yarısını da ona miras bıraktığının ortaya çıktığını aktardı.

Haberde, Larnaka Kaza Mahkemesinde açılan dava sonrasında mahkemenin Raymond Rıza, Nermin Şenol, Yüksel Hüdaverdi ve Nafia Ağaoğlu isimli Kıbrıslı Türkler hakkında tutuklama ve ülkeden çıkış yasağı getirme kararı verdiği belirtildi.