Rus basınının son günlerde St. Petersburg Yasama Meclisi Milletvekili Vitaly Milonov’un Güney Kıbrıs’a yaptığı sık ziyaretler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi partilerle görüşmeleri ve Güney’deki mal varlığıyla ilgili skandal nitelikli haberler yayımladığı bildirildi.

Politis “Lütfu Başkanlığa Kadar Ulaştı… Rus Milletvekilinin Kıbrıs’taki İş Faaliyetleri ve Şüpheli Yasa Değişikliğiyle İlgili Açıklamalar” başlıklı haberinde Milonov’un 30 Haziran 2014’te,  Konstantia Metropoliti Vasiliu eşliğinde Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’le görüştüğüne dikkat çekti.

Rus basınının basit bir bölge milletvekilinin bir devlet başkanı ile hem de Güney’de bir kilise inşa edilmesi konusunda görüşmesinin hangi protokol kurallarına sığdığını sorguladığına dikkat çeken gazete şu vurguyu yaptı:

RUM YÖNETİMİ’NE “ADA’YA RUS ÖZEL KUVVETLERİ’NİN GELMESİNİ” TEKLİF ETTİ

“Ancak Rus basını son günlerde Milonov’un sıklıkla Kıbrıs’a yaptığı Kıbrıs ziyaretlerinin diğer bir yönüne de; bizi ‘kurtarmak’ için Ada’ya Rus özel kuvvetlerinin gelmesi talebiyle de ilgileniyor.  İnternet üzerinden yapılan oylamada on binlerce Rus’un, Milonov’un zorunlu psikiyatrik muayeneden geçirilmesini istediğine dikkat çekilirken Kıbrıslı siyasi parti başkanları ve hatta Başkan Anastasiadis kendisini ciddiye alıp görüşüyor.”

Gazete Rum tarafında, kayınpederi adına kayıtlı taşınmazları bulunan Milonov’un St. Peterzburg Yasama Meclisi’ne milletvekillerinin yurtdışından yaptıkları alış-verişler konusunda gelir kaynaklarını açıklamak zorunda kalmamaları için değişiklik yasa önerisi yapan milletvekili olduğuna dikkat çekti.

Gazete Rus basınına dayanarak Liopetri’de, St. Petersburg’da belediye çalışanı olan kayınpederi adına kayıtlı 180 bin Euro değerinde lüks bir evi bulunduğunu ve Liopetri sakinlerinin Milonov’u o evde sıklıkla gördüklerini yazdı.

Rus milletvekilinin yakın zamanda Mercedes marka bir araba ile Harley Davidson marka motor satın aldığını, yakın zamanda Ay Thekla’da denize sıfır bir villa daha aldığını ve Baf’ta, yine bir akrabası adına kayıtlı bir evi daha bulunduğunu, St. Petersburg’ta da pahalı taşınmazlara sahip olduğunu kaydetti, özetle şunları ekledi:

“Rus milletvekilini Kıbrıs’a, var olmayan bir ‘Kıbrıs-Rus Ortodoks Kültür ve yatırımcılık Derneği’ getirmiş görünüyor. Kısa süre önce Başkan Anastasiadis’ten görüşme randevusu istedi ancak Başkanlıktan ret cevabı aldı. Ancak DİSİ, AKEL, EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar’ın liderleri kendsiiyle görüştü, ELAM’ın bir etkinliğinde de konuşma yaptı.”

Gazete Milonov’un ELAM kürsüsünde konuşma yaparken göründüğü bir de fotoğraf yayımladı.