Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin, Güney Kıbrıs’ta resmi temaslarına başladığı belirtildi.

Rum haber kaynakları, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin, bugün, sabah 10.30’da Rum Başkanlık Sarayı’nda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından resmi törenle karşılandığını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in daha sonra baş başa görüşmeye geçtiği ardından ise heyetler arası görüşmenin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Habere göre, daha sonra iki ülke arasında, güvenlik, sağlık, teknoloji ve girişimcilik alanında karşılıklı anlayış memorandumu imzalandı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi gerçekleştirdikleri görüşmenin ve imzalan memorandumun ardından açıklamalarda bulundu.

Anastasiadis yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi’nin Güney Kıbrıs’a bugün gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret ile yarın Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında gerçekleştirilecek olan üçlü zirvenin, iki ülke arasındaki ilişkilerin yükselmesinin ve daha da derinleşmesinin somut göstergesi olduğunu belirtti.
İki ülke arasındaki işbirliğinin, uluslararası hukuka ve deniz hukukuna dayandığını belirten Anastasiadis, vizyonlarının, geniş bölgede barış, istikrar ve refaha katkı sağlayarak hidrokarbonun katalizör hale gelmesi olduğunu ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ise açıklamasında, bölgede doğal gaz rezervlerinin keşfedilmesini çok önemli olarak nitelendirdi.

El Sisi, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında, çeşitli alanlardaki ilişkilerin güçlendirilmesinde, üçlü zirvenin önemini de vurguladı.