Mısır’ın, Güney Kıbrıs ile imzaladığı askeri ve savunma alanında işbirliğini öngören Karşılıklı Anlayış Memorandumu’nu uygulamaya hazır olduğunu belirtti.

Fileleftheros gazetesi bu açıklamanın, Güney Kıbrıs’taki temaslarını tamamlayan Mısır Arap Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Sedky Sobhy tarafından yapıldığını yazdı.

Habere göre Mısır Arap Cumhuriyeti Savunma Bakanı Sedky Sobhy, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile ayrı ayrı görüştü.

Mısırlı Bakan, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile yaptığı görüşmede, ülkesinde yapılmakta olan reformlar ve ülkedeki Silahlı Kuvvetlerin bu çabada sahip olduğu katkı hakkında bilgi verdi.

Sobhy, görüşmede gelişim halindeki Mısır’daki milletvekilliği seçimlerine de değindi.

Omiru ise iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek son dönemlerde bunun ilerleme kaydettiğini belirtti.

Mısır’ın Kıbrıs sorununa desteğine ilişkin Rum Meclisi’nin takdirini dile getiren Omiru, BM’nin ilgili kararlarına saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Omiru ayrıca, Mısır’ın, İslam İşbirliği Örgütü’nde, KKTC’nin yükseltilmesini hedefleyen faaliyetlerin önlenmesinde sarf ettiği çabalardan dolayı da bu ülkeye teşekkür etti.

Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ile müzakereler sürecinin yeniden başlaması konusunda ise Omiru, çözüm bulunmasına ilişkin anahtarın Türkiye’nin elinde olmaya devam ettiğini savundu.

Omiru ve Sobhy, bölgedeki terör olaylarına da değindi.