Mogherini bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşecek.

Alithia gazetesi yapılan resmi açıklamaya göre Mogherini’nin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşeceğini yazdı.

Mogherini’nin Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le de bir araya geleceğini, ardından heyetler arası görüşmelere geçileceğini kaydeden gazete, görüşmelerin ardından basın açıklamasında bulunulacağını ve çalışma yemeğine oturulacağını belirtti.

Gündemde Kıbrıs sorunundaki gelişmeler, AB-Rusya ilişkileri, enerji diplomasisi ve diğer konuların yer alacağını aktaran gazete, Kasulidis’in özellikle Suriye, Mısır ve Libya’daki gelişmeler, Güney Kıbrıs’ın oynayabileceği rol ve AB’nin bölgeye müdahil olmasıyla üzerinde duracağını aktardı.

Gazete Mogherini’nin ziyaretinin Anastasiadis’in, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Avrupa Konseyi huzurunda konuşmaya çağrılmaları yönündeki üstlendiği inisiyatifle de ilgili olduğunu savundu.

Habere göre Mogherini temasları çerçevesinde Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Rum Meclisi Dışişleri ve Savunma Komiteleri yetkilileriyle de görüşecek.

Mogherini bugün adadan ayrılacak.