Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, önce bir işadamı, ardından da Rum Telekomünikasyon Dairesi’ne (CYTA) yasadışı şekilde satışıyla ilgili davada zanlı olarak bulunan iki Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) memurunun, haklarındaki iki suçlamayı kabul ettiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, davaları 2 yıldır ertelenen, Kostakis Miamilyotis, ve Leftheris Muskos isimli iki KİP memurunun, Rum Başsavcılık ve savunmanın vardığı anlaşma sonucu, dün, Larnaka Kaza Mahkemesi’nde duruşma yapılmaksızın, suçlarını kabul ettiklerini yazdı.

Varılan anlaşma sonucunda 2 KİP memuru hakkındaki rüşvet alma ve rüşvet verme suçlamalarının geri çekildiğini yazan gazete, 2 KİP memurunun, Rum Yönetimi’ni dolandırmak için komplo kurma ve gücünü kötüye kullanma suçlarını ise kabul ettiğini belirtti.

Habere göre, 2 KİP memurunun alacağı ceza ise Larnaka Kaza Mahkemesi’nde, 7 Ocak tarihinde görüşülecek davada karara bağlanacak.

Bilindiği üzere 2 KİP memuru, KİP’in, Kıbrıslı Türk mal sahibi Mustafa Mehmet Mustafa’nın ikamet yeri konusunda sahte belge hazırlaması için, Nikos Lillis’ten rüşvet almakla suçlanıyordu.