Politis edindiği bilgilere dayanarak görüşme sırasında Mülkiyet kriterleri konusunda herhangi somut bir ilerleme kaydedilmediğini, bu başlıktaki temel mesele olan AB müktesebatı konusunda iki taraf arasındaki anlaşmazlığın varlığını koruduğunu yazdı.

Bu nedenle müzakerecilerin Mülkiyeti (dün ve bugün) görüşmeye devam ettiğini, liderlerin de yarın öğleden sonra, anlaşmazlık olan (mülkiyet dışındaki) diğer başlıkları ele alacaklarını kaydeden gazete yarın görüşülecek konular arasında, mülkiyetle sıkı sıkıya bağlantılı olan toprak konusunun da olmayacağına işaret etti.

Yarın ele alınacak konuların yönetim, dönüşümlü başkanlık, yasama erki konularında düzenlemeler ile diğer karar mekanizmaları olacağına dikkat çeken gazete bu konuların, mülkiyet kadar zor görülmediğine vurgu yaptı.

Alithia liderlerin yarınki görüşmesinde mülkiyet dışındaki bütün açık konuların ele alınacağını, bunların Ekonomi, Avrupa Birliği ve Yönetim olduğunu yazdı.

Gazete Pazartesi günkü görüşmelerinde mülkiyetle ilgili genel bir görüş alış verişinde bulunan liderlerin, mülkiyet kriterlerini teferruatıyla istişare etmeleri için müzakerecilerine yönlendirici çizgileri verdiklerini kaydetti.

“TÜRKİYE’DEN SOMUT EYLEM BEKLİYORUZ”

Devamla, Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Türkiye’de Pazar günü yapılan genel seçimden çıkan sonuçla ilgili değerlendirmesine yer verdi.

Habere göre Türk halkının tercihine saygılı olduklarını anlatan Hristodulidis, Türkiye’den Kıbrıs sorununun çözümü yönünde somut eylemler beklediklerini söyledi.