Kıbrıs Türk ve Rum tarafının müzakerecileri Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri çerçevesinde dün görüştü.

Fileleftheros gazetesi: “Dikkatler Yeni Uzlaşılarda – Müzakereciler Anlaşmazlıkların Aşılmasının Yollarını Arıyorlar” başlıkları altında verdiği haberinde,  Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in dün yeniden bir araya geldiklerini yazdı.

Gazete, müzakerecilerin dünkü görüşmede, uzlaşmazlıkların aşılmasının yollarını aramayı ve Cuma günü gerçekleştirilecek liderler görüşmesinin hazırlıklarını yapmayı sürdürdüklerini belirtti.

Müzakerecilerin uzlaşmazlıkları aşma çabalarının teknik komitelerin çalışmalarıyla da desteklendiğini vurgulayan gazete, bu güne kadar yeni bir uzlaşının sağlanmadığı iddiasında da bulundu.

Haberde, müzakerecilerin geçtiğimiz hafta üç kez biraraya geldikleri ve ayrıca Kıbrıslı Türklerin AB ile uyum komitesiyle de görüştükleri belirtilerek, bu görüşmenin konusunun, çözümden sonraki para birimi, yani Euro olduğu, bu konuda hiçbir şüphe bulunmadı ifade edildi.

Gazete, müzakerelerin ilk başta planlandığı hızda gitmediğini ancak Türkiye’nin “mantık dışı takvimler ortaya koymayı sürdürdüğünü” iddia ederek, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalara yer verdi.