Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum müzakereciler Özdil Nami ve Andres Mavroyannis, müzakere gruplarıyla birlikte Kıbrıs sorununun çözümü çerçevesinde mülkiyet başlığını ele almayı sürdürüyorlar.

Fileleftheros gazetesi: “Mülkiyet İçin Tam Gün Görüşme” başlığı altında verdiği haberinde, Kıbrıs Türk müzakereci Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in, müzakere gruplarıyla birlikte dün gerçekleştirdikleri görüşmede mülkiyet konusunu ele aldıklarını, görüşmenin bugün yine aynı konuyla sürdürüleceğini yazdı.

Gazete, müzakere gruplarının dünkü görüşmede “mülkiyet konusunda kategorilerin belirlenmesine ilişkin tanımların yorumlanmasına odaklandıklarını, bugün ise, farklı yaklaşımlar sebebiyle özellikle zor olduğu öngörülen mülkiyet kriterlerine odaklanmalarının beklendiğini” iddia etti.

Müzakere gruplarının, liderlerin 14 Eylül’de gerçekleştirecekleri görüşmeye kadar her gün bir araya gelmelerinin beklendiğini beliren gazete, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ise liderler görüşmesine katılmak amacıyla 13 Eylül’de adaya geleceğini yazdı.

EDEK VE ÇEVRECİLER MÜZAKERE BELGELERİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Gazetenin bir diğer haberine göre, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis’in dün Rum Başkanlık Sarayı’na giderek Rum Ulusal Konseyi Sekreteri Pandelis Pandelidis’le müzakerelerde sunulan belgelere ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

EDEK Başkanı Sizopulos görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “okuduklarına bakarak bazı endişelerinin ve korkularının ne yazık ki doğrulandıklarını gördüğünü” belirtirken, daha ayrıntılı bilgi almak için bugün yapılacak olan Parti Başkanları Konseyi toplantısını bekleyeceklerini ifade etti.

Çevreciler Hareketi Başkanı Perdikis de, mülkiyet ve vatandaşlık konularına ilişkin okudukları belgelerden sonra endişelerinin büyük olduğunu belirtirken “Belgelerden gördüğü kadarıyla Kıbrıs Türk tezlerinin değişmeden kaldığını” öne sürdü.