Rum basını, Kıbrıs’ın her iki tarafında yapılan bir ankette, Kıbrıslı Türklerin de, Kıbrıslı Rumların da kendilerini “Kıbrıslı” hissettikleri sonucu çıktığını yazdı.

Alithia gazetesi “Ne Kadar Kıbrıslı Hissediyorsunuz?... Pratikte Zor… Ne Kadar Kıbrıslı… Kıbrıs Kimliği… Çözüm ” başlıklarıyla verdiği haberinde, IMR şirketi ile Lefkoşa Üniversitesi’nin, Yeni Kıbrıs Derneği hesabına 2014 Kasım-Aralık aylarında 500 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum’la telefon aracılığıyla yaptığı ankete ayrıntısıyla yer verdi.

Fileleftheros gazetesi ise anketi; “Kıbrıslı Hissediyorlar Ancak Aynı Değil… Kıbrıslı Rumlar ve Türkler Arasında İki Toplumun İlişkileriyle İlgili Araştırma… Kıbrıs Rumların ve Kıbrıslı Türklerin Çoğunluğunun Diğer Toplumla İlişkileri Yok” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Öte yandan Politis gazetesi anketi “Daha Kıbrıslı, Ancak Ayrı… IMR’ın Yeni Kıbrıs İçin Anketi… Kıbrıslı Türkler Daha ‘Kıbrıslı’ ” başlıklarıyla verirken, Simerini gazetesi ilgili haberinde “Üniter Devlete Zemin… ‘Kıbrıslılık’ ” başlıklarını kullandı.