Simerini, Neofitu’yla yaptığı söyleşiyi “Ayaklarımız Yere Bassın”  başlığıyla manşete çekti.

“Kıbrıs sorununa bütçe disiplinini ve kamu ekonomisinin sürdürülebilirliğini peşinen güvence altına almayacak bir çözüm bulursak, son üç yıldır kurtulmak için son büyük fedakarlıklar yaptığımız Troyka’yı, Kıbrıs sorununu çözerek geri getirmek zorunda kalacaksak, bir daha düşünelim” uyarısında bulunan Neofitu, çözüm şeklinin, kurumların, işleyiş şeklinin sürdürülebilir kamu ekonomisi şartlarını sağlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Neofitu “Kıbrıs sorununa çözüm bulacağız ve mülkiyet için gelip bize 25-30 milyar verecekler zannediyorsak, ayaklarımızı yere basmalıyız. Kimse başka ülkeden bir başkasının sorununu çözmek için kendi vatandaşını vergiye bağlamak niyetinde değildir” dedi ve şöyle devam etti:

“Uluslararası toplum, Avrupa,  Eide mülkiyet için 10 milyar bulamayacaklarını çok iyi biliyor. Bu konularda maliyeti azaltacak çözümler gerek. Bu bizim, mülkiyet müzakeresindeki en temel silahımızdır. Çünkü ne kadar çok toprak Kıbrıs Rum idaresi altına geçerse, o kadar az tazminat gerekecek, dolayısıyla çözüm ekonomik açıdan sürdürülebilir olacak.”