DİSİ Başkanı Averof Neofitu “Bugün işgal altında bulunan Omorfo (Güzelyurt) Kıbrıs Rum idaresi altına girmezse Kıbrıs sorununda anlaşmanın bir manası yok” dedi.

Simerini Neofitu’nun açıklamayı, sözde “Omorfo (Güzelyurt) Belediye Başkanı”  Haralamos Pittas ve “Belediye Meclisi” heyetinin dün DİSİ ve AKEL’e gerçekleştirdiği Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilenme ziyaretleri sırasında yaptığını yazdı.

Habere göre, sözlerinin DİSİ’nin tezi olduğunu ve bunun Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de tezi olduğuna inandığını belirten Neofitu şunları da söyledi:

“Biz çabalarımızı sürdürüyoruz çünkü Türk askerlerinin nihayet gittiğini ve Türk garantilerinden kurtulduğumuzu ancak Kıbrıs sorununun çözümüyle görebileceğimizi biliyoruz”

“KIBRIS SORUNUNDA PARTİZANLIK OLMAZ”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise Pittas ve beraberindekilerle görüşmesinin ardından “Kıbrıs sorununda partizanlık olmaz. Bütün siyasi partiler mümkün olan en iyi sonuç için işbirliği yapmalı” dedi.

Kiprianu “Ülkenin ve halkımızın geleceği ve perspektifi olmasını istiyorsak doğru ve uzlaşılmış çerçeveye dayalı çözüm bulmak için işbirliği yapmalı ve Başkan Anastasiadis’in en iyi sonucu almasına yardımcı olmalıyız. 

Çözüm AKEL’in birinci önceliğidir” ifadesini kullandı.  
Pittas da sözde “Belediye meclisinin” ve Güzelyurt kökenli her Rumun “milli dava” diye nitelediği Kıbrıs sorununun bugünkü aşaması hakkındaki kaygılarının kendilerini, bilgi almak için siyasi liderlikle görüşme turu başlatmaya ittiğini anlattı.

Pittas “ziyaretlerimizle, milli davadaki büyük çabaya desteğimizi belirtmek ve Kıbrıs siyaset dünyasını Kıbrıs sorununa doğru, sürdürülebilir ve işleyebilir bir çözüm bulunması için sesimizi ve güçlerimizi birleştirmeye çağırmak istiyoruz” dedi.

Haberi “Omorfolular Kıbrıs Sorunundaki Gelişmeler Hakkında Bilgileniyor… DİSİ, AKEL Genel Sekreteri ve Ekologlarla Görüşmeler” başlığıyla aktardı ve sözde “Omorfo” heyetinin dün Ekologlar ve Çevreciler Hareketi BaşkanıYorgos Perdikis’le de görüştüğünü haberine ekledi.