DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ile dün bir araya geldiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi DİSİ’den yapılan açıklamaya dayanarak DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy arasındaki görüşmede, Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesi, bölgedeki gelişmeler ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Güney Kıbrıs’a yapacağı resmi ziyaretin ele alındığını yazdı.

Habere göre Neofitu ve Osadchiy, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri de yeniden teyit etti.

BAF BELEDİYE BAŞKANI’NDAN ABD BÜYÜKELÇİSİ ONURUNA YEMEK

Öte yandan Politis gazetesi, Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos’un, dün ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty onuruna, tanışma maksatlı, öğle yemeği verdiğini yazdı.

Habere göre ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty, yemek sırasında, Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren müteşebbisler için Güney Kıbrıs’ın ortaya koyduğu ilgiyi dile getirirken bu gidişat için çalışacağını ifade etti.

Baf Belediye Başkanı Fedonos ise, Baf bölgesinin, turistik, kültürel ve müteşebbis destinasyonu olarak sahip olduğu olanaklara değindi.

Fedonos ayrıca Baf Belediyesi ile Amman Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş belediye olmasından da bahsetti.